Дакота Дичева печели титлата на PFL Europe в категория муха

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
74

В емоционална битка в 3Arena, Дъблин, 25-годишната Дакота Дичева от Манчестър спечели титлата на PFL Europe в категория муха, надделявайки над Валентина Скатици. Дичева демонстрира своята сила и техника, причинявайки тежък оток на лявото око на Скатици, при което лекарят прекрати състезанието още в края на първия рунд.

Дичева, бивша британска шампионка по муай тай, е наравно с легендите в женското ММА като Аманда Нунес и Крис Сайборг, благодарение на своите седем нокаута в девет двубоя до момента. Тя приписва успехите си на майка си, бившата световна шампионка по кикбокс Лиза Хауърт, и отбелязва, че талантът ѝ е “в гените”.

Победата носи на Дичева не само титлата, но и награда от $100,000. Тя е категорична в своите намерения за бъдещето: “Всичко предстои. Дай ми когото искаш и където искаш. Оставам в Европа или отивам в Америка, всички ще ги изчистя.”

 

След придобиването на Bellator от PFL, бъдещето на много бойци в новата комбинирана компания остава несигурно, но Дичева се доказа като сила, с която трябва да се съобразява в света на ММА.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!