Daily Express: Тони Блеър призна, че не е знаел колко източноевропейци ще се установят във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
560

Лондон. Тони Блеър направи удивителното признание, че не е имал никаква представа колко граждани на Европейския съюз ще се преселят във Великобритания след присъединяването им към Съюза преди 13 г., пише британското издание Daily Express.
Бившият министър-председател разхлаби имиграционния контрол след 2004 г. и приемането на редица източноевропейски държави в ЕС. Той избра да не налага преходен режим върху имиграцията от новите страни-членки и да не определя максимален брой на пристигащите в Обединеното кралство. „Ние не го направихме, вярно е, ала икономиката беше в напълно различно състояние през 2004 г. Но ще изтъкна, че мнозинството от имигрантите от ЕС дойдоха след 2008 г.“, подчерта бившият британски министър.
Блеър защити решенията си, като заяви, че те са помогнали на сигурността и икономиката, посочвайки също така, че това е политика и на двете водещи партии, следвана от две правителства. „Една от трагедиите на Брекзит е, че сега ние сме в ситуация, в която мислим за разширяването на ЕС и единния пазар като за някаква грешка“, допълни той.
focus-news.net


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353