Бутат първия незаконен хотел на морето

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
549

Понеделник ще бъде съборен първият незаконен хотел по Черноморието. Собственикът на сградата обяви пред bTV, че ще заведе ново дело и дори ще съди България пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

Триетажната сграда се намира на плажната ивица в местността Трифон Зарезан. Строена е през 95-та година, преди активизирането на свлачището, но днес до нея се стига по деформирани от срутванията стълби.

Хотелът е функционирал до преди три години и няма никакви проекти и разрешение за строеж. Тъй като законът го позволява, собственикът още през 97-ма година подава молба за узаконяване.

„Това е процедура, която, ако тръгнеш да я правиш както му е редът, по нормалния начин, става много бавно”, заяви собственикът на хотела Боян Благоев.
Още през 2001 г. Строителният контрол забранява ползването на сградата. През 2008 г. пък констатира, че строителството е в чужда земя – плаж, който според нова скица е изключителна държавна собственост. Бившият областен управител не потвърждава това.

„Прилагаме извлечение от новия кадастрален план, от който е видно, че сградата, собственост на Рангел Рангелов, е извън границата на имот морски плаж „Чайка“. Ние твърдим, че нито хотелът, нито терасата е на държавна собственост”, обясни Боян Благоев.

Преди 20 дни от ДНСК  обясниха, че „хотел „Рамона“ ще бъде премахнат, но това е производство, тръгнало от 2004 година и приключило преди няколко месеца с решение на ВАС.

„Защо държавата от нещо, което е незаконно, толкова години взима данъци”, пита собственикът на хотела.

След разрушаването на хотела ще бъде премахнато и яхтеното пристанище в комплекс Русалка.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!