BT затваря 90% от офисите в Обединеното кралство

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
233

Британският телеком в момента разполага с 300 обекта в страната и планира да останат само 30
Share
Бившият британски монополист в областта на телекомуникациите и най-големият доставчик на широколентови услуги BT Plc (бившата British Telecom) ще консолидират своите офиси в Обединеното кралство от 300 в момента до около 30 обекта. Същевременно компанията продължава с плановете си да напусне централата си в Лондон, заявиха от дружеството.

Новият ръководител на BT Филип Янсен напредва с голямото преструктуриране, започнато от предшественика му Гавин Патерсън, тъй като фирмата се опитва да се пребори със счетоводен скандал и различни фронтове на натиска върху бизнеса си, коментира Reuters.

Проблемите, включително съкращаването на 13 000 работни места, беше обявено през май миналата година и има за цел да се справи с проблемите, вариращи от критики към широколентовия достъп във влаковете до неблагоприятния бизнес на ИТ услугите.

“Днес BT разкри първите осем от местата, които ще са дом на нейните служители като част от 5-годишна програма, първоначално обявена през май 2018 г., с цел да подобри и консолидира работните си места във Великобритания”, заявиха от компанията.

Белфаст, Бирмингам, Бристол, Кардиф, Единбург, Ипсуич (Adastral Park), Лондон и Манчестър ще бъдат ключови места за групата, се казва в изявление на BT.

BT, в която работят над 100 000 служители, не дава индикация за въздействието на преместванията върху работни места, но нарича програмата “най-голямата по рода си във Великобритания”.

Патерсън похарчи милиарди лири за спортни права, мрежови инвестиции и подобрения в обслужването на клиентите, но беше освободен от поста си миналата година след бунт на инвеститорите, разочаровани от резултатите.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!