БСП иска строг контрол на износа на пшеница

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
443

БСП свърза поскъпването на хляба с двойното увеличение на осигуровките за земеделските

производители и отказа на държавата да възстановява на стопаните акциза на горивата. Секретарят на БСП Корнелия Нинова заяви на пресконференция днес, че оправданието на управляващите с международната обстановка за повишаването на цената на хляба е несъстоятелно и е лъжа.

Според БСП поскъпването се дължи на неграмотната и некомпетентна политика в земеделието. Нинова  прогнозира, че поскъпването ще увеличи инфлацията, а това вероятно финансовия министър Симеон Дянков не го е изчислил в бюджета до края на годината.

Социалистите настояват за строг контрол на износа на пшеница, както и да се възстанови връщането на акциза на горивата на земеделските производители, което по техни сметки е 30% от себестойността на продукта. БСП иска още правителството да намери механизъм за компенсиране на доходите на хората, защото замразени приходи при поскъпване на хляб, цигари и други стоки означава бедност. 

“Освен, че земеделският министър Мирослав Найденов се оказа ловец, човекът е и лъжец”, заяви Корнелия Нинова и цитира негови изказвания от последния месец за прогнозната цена на хляба, според които е обещавал да няма увеличение на цената.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!