Британците на нож срещу полуфабрикатите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
77

Правителството на Великобритания да третира полуготовите храни като цигарите. Спроред британски експерти само така правителството ще успее да успее да се справи с “мащабното национално предизвикателство” – кризата със затлъстяването на британците, пише британският в. “Обзървър”.

От: Пламен Вълков

Специалистите призовават да се наложат сериозни ограничения на промоциите в супермаркетите на полуготови храни, да се забранят заведенията за бързо хранене до училищата и тв рекламите на пици, бургери и други подобни храни преди 21 часа.

Призивите идват на фона на съобщенията, че премиерът Борис Джонсън ще обяви “война на затлъстяването” във Великобритания, след като наднорменото тегло бе идентифицирано като ключов фактор, допринасящ за смъртността от Covid -19.
В Англия 64 на сто от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели. Премиерът Джонсън заяви, че докато е лежал в болница с Covid -19 при тегло над сто килограма, е променил “либертарианските” си възгледи по отношение на теглото и храненето.

До края на юли правителството да обяви серия от мерки за борба със затлъстяването, преди евентуална втора вълна на пандемията от новия коронавирус да удари Великобритания през есента.

фото ЕПА/БГНЕС
standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!