Британци се сдобиха с три еднояйчни близначета

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
471

Три се оказа вълшебно число за съпрузи от Великобритания,

които при вероятност едно на 200 милиона са се сдобили с тройка еднояйчни близначета, пише в. “Дейли експрес”.

Момиченцата Фион, Мадисън и Пейдж, родени с цезарово сечение на 2 август, вече са у дома, след като са прекарали шест седмици в интензивно отделение.

Трите близначки дължат появата си на бял свят на решителността на родителите си Карън и Иън Гилбърт от Понтипул, Великобритания, които на два пъти са се противопоставили на препоръката на лекарите за прекъсване на бременността.

Опасенията на специалистите са били, че рядка бременност като тази – резултат от разделянето на три на една-единствена яйцеклетка, може да завърши трагично.

Фион, Мадисън и Пейдж са се появили на бял свят два месеца преди термина. Трите близначки все още са много малки и не са достигнали размерите на напълно износено бебе. Според наблюденията на майка им обаче те вече са започнали да разкриват някои черти от характерите си.

“Първоначално те бяха толкова мънички – човек можеше да ги вземе с една ръка, че изглеждаха нереални. Бяхме малко шокирани, но сега, когато всички вече сме заедно у дома, свикваме с положението”, споделя гордият татко Иън Гилбърт.

Бременност с тройка еднояйчни близнаци е резултат от разделянето на една-единствена яйцеклетка на три. Това означава, че бебета споделят обща плацента и амниотична течност. Заради опасностите, свързани с подобна бременност, от две различни болници са предложили на съпрузите Гилбърт да я прекъснат.

“Лекарите се опасяваха от синдрома на близнака, когато бебетата се конкурират за храна и пространство и могат да си навредят. За нас обаче беше немислимо да прекъснем бременността – все пак това са нашите деца. Карън всяка седмица се подлагаше на прегледи, за да сме сигурни, че всичко е наред”, разказва щастливият татко.

(БТА)
По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!