Британският хакер е обвинен за взлома на повече от 130 акаунта на известни личности в Twitter, включително на тези на Илън Мъск и Бил Гейтс

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
85

Джойзеф Джеймс О’Конър, британският хакер, призна се за виновен пред съда в Ню Йорк по обвинения, че е проникнал в повече от 130 акаунта на известни личности в Twitter.

Той е откраднал 794 000 долара в криптовалута и е хакнал акаунтите на известни хора като Илън Мъск, Бил Гейтс, Джо Байдън и Барак Обама. Според помощника на главния прокурор в наказателния отдел на министерството на правосъдието на САЩ, „престъпните дейности на О’Конър са били явни и злонамерени, а поведението му е повлияло на живота на много хора“. Участието му в хакерската атака от юли 2020 година го доведе до ареста му в Испания преди две години.

Като примамвал последователите си да им плащат с биткойн с перспективата да удвоят парите си, О’Конър и неговият хакерски екип поемат контрола над акаунтите. Бандата също така получила достъп до акаунтите на две медийни фигури в социалните мрежи чрез метод, известен като размяна на сим карти, и заплашвала да публикува интимни снимки и друга информация.

Хакването на над 130 потребители на Twitter включваше и много акаунти свързани с криптовалутите като @bitcoin, @coindesk, @ripple, @coinbase и @binance. Всички тези акаунти по-късно публикуваха едно и също изявление.

О’Конър, който използвал псевдонима PlugwalkJoe онлайн, се призна за виновен по множество обвинения в хакерство, изнудване, преследване, телеграфна измама и пране на пари. Най-сериозните обвинения предвиждат максимална присъда от 20 години затвор. На 23 юни е насрочено прочитането на присъдата на О’Конър.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!