Британски седмици в България ще популяризират културата на Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
557

Британското външно министерство започва мащабна кампания в България с поредица "британски седмици" между 26 май и 11 юни 2013 година, съобщи в електронното си издание британският в. "Телеграф".


„Британски седмици в България“ се провеждат за първи път  и включват над двадесет прояви, с повече от 100 участници, се казва в официално съобщение от посолството на Великобритания у нас. Проявите ще се проведат в София, Пловдив и Варна.

Събитията в рамките на „Седмиците“ са обединени под надслов „This is GREAT Britain“ (Това е Великобритания) и са подчинени на няколко основни теми – култура, музика, креативност, технологии, храна и спорт. Честванията отделят специално място и на британската храна.

За „Седмиците,“в България ще пристигне Алън Коксън, един от най-известните професионални готвачи във Великобритания, който ще прави кулинарни демонстрации на живо. Клеър Маридж, признат специалист в областта на безглутеновата диета и радваща се на огромен интерес на Острова, също е след специалните гости.

Според посланика на Великобритания в България Джонатан Алън британски седмици в България“ акцентират върху позитивните страни, които нашите две държави споделят. Събитието показва установеното сътрудничество и насочва вниманието върху онова, което обединява България и Великобритания. В рамките на“Британски седмици в България“ще се състои и Ден на отворените врати в британската резиденция. За пръв път във вековната си история, една от най-красивите и стари жилищни сгради с представителни функции в София ще отвори врати за посетители

Сегашният период е наистина деликатен за правителството на фона на прогнозите, че десетки хиляди румънци и българи ще се опитат да емигрират във Великобритания, когато ограниченията за достъпа им до трудовия пазар на Острова отпадат в края на тази година, посочва в статията си вестник „Телеграф“.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!