Британската полиция вади лазерни пушки срещу мародерите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1245

През последните месеци Великобритания беше подложена на голямо напрежение, а улиците на Лондон бяха залети от мародери, които се възползваха от създалата се ситуация, за да грабят и рушат.

Местните власти работят активно върху контрамерки, които да блокират подобни явления занапред и едно от предлаганите решения е лазерна пушка, която да заслепява временно обезумялата тълпа, съобщава kaldata.com.
Хората, които бъдат уцелени от пушката ще се почувстват така, сякаш са погледнали директно в Слънцето. Лазерът, с който ще бъдат оборудвани оръжията е от тип SMU 100 и може да неутрализира своята цел, ако тя се намира на разстояние до 500 метра. Пушката може да създаде стена от светлина, която е с размери до 3 квадратни метра.
Цената на един екземпляр от новите неутрализиращи оръжия ще бъде около 25 хиляди британски лири. Освен с лазер, те ще бъдат оборудвани и с инфрачервени мерници, които да помогнат на полицията да се прицели в желаните обекти, намиращи се сред големи тълпи.
Остават съмнения колко безвредни ще бъдат пушките за човешките очи и дали няма възможност с тях да бъде ослепен човек. За борбата с безредици отдавна се ползват струи с вода от противопожарни маркучи, но те са доста по-безопасни от лазерните лъчи, които биха могли да изгорят перманентно ретината на очите.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!