Британската полиция отново съобщава за двама отровени в близост до Солсбъри

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
275

През пролетта в британския град беше отровен бившият агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря
Снимка: Архив Ройтерс

Британската полиция съобщи за тежък инцидент, след като двама души са намерени в безсъзнание от въздействието на неизвестно вещество в английския град Еймсбъри, който е на около 10 км северно от Солсбъри, предадоха световните агенции.

“Тази вечер полицията на Уилтшър обяви състояние на тежък инцидент заради подозрение, че двама души може да са били изложени на действието на неизвестно вещество в Еймсбъри. Местата, които двамата пострадали може да са посетили преди заболяването си в района на градовете Еймсбъри и Солсбъри, са отцепени като предохранителна мярка”, заяви полицията на графство Уилтшър.

По данни на правоохранителните органи в събота вечерта мъж и жена на възраст между 40 и 50 години са намерени в безсъзнание в дома си в Еймсбъри, в Южна Англия. Те са приети в болница в Солсбъри в критично състояние.
Първоначално полицията смяташе, че двамата са пострадали при приемане на хероин или друго наркотично вещество. Но сега полицията уточнява, че се извършват допълнителни изследвания, за да се установи каква субстанция е предизвикала болестното състояние на двамата, предаде Франс прес.

На 4 март Великобритания обяви, че 66-годишният бивш полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал, който е осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и 33-годишната му дъщеря Юлия са били подложени на въздействието на нервнопаралитично вещество в Солсбъри. Впоследствие Лондон заяви, че това вещество е било разработваното в Русия Новичок и обвини Москва, че е замесена в инцидента. Русия отхвърля обвинението, припомнят агенциите.

Инцидентът предизвика сериозно напрежение между Лондон и Москва, изгонване на дипломати и взаимни обвинения.

Сега заради новия инцидент бе засилено полицейското присъствие както в Еймсбъри, така и в Солсбъри, предаде Франс прес.

Английската здравна служба засега казва, че инцидентът не крие значителни здравни рискове за широката общественост, но говорител на службата каза, че тази оценка може да бъде преразгледана в светлината на нови информации, получени за инцидента.

(БТА)

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Деляна Петкова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!