Британската опозиция иска втори вот на недоверие срещу Мей

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
121
Labour leader Jeremy Corbyn speaks during Prime Minister's Questions in the House of Commons, London. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Wednesday December 12, 2018. See PA story POLITICS PMQs Corbyn. Photo credit should read: House of Commons/PA Wire

Според лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин британският премиер досега единствено е губила време
Снимка: БТА
Лидерът на основната опозиционна Лейбъристка партия във Великобритания Джереми Корбин ще поиска втори вот на недоверие срещу премиера Тереза Мей и правителството ѝ. Това стана ясно на днешното парламентарно заседание в Лондон, на което Корбин разкритикува Мей, че при срещата си с европейските лидери миналата седмица не е успяла да предоговори нито дума от спорното споразумение за Brexit, което британските депутати отказват да приемат.

„Това е единственият британски премиер, който вкара страната в национална криза”, заяви Корбин и добави, че досега Мей само е губела ценно време за преговори и промяна на споразумението между Лондон и Брюксел какви да са политическите и икономическите им отношения след Brexit.

Мей се защити от критиката на опозицията с думите, че наистина споразумението за Brexit не е идеално според вижданията на политиците в Лондон, но пък перфекционизмът ще попречи на приемането му и ще се стигне до излизане на Великобритания от ЕС без документ какви ще са бъдещите им икономически отношения.

Тя заяви още, че тя продължава да вярва, че сделката с Брюксел е добра и че ще защити стремежите на Обединеното кралство – контрол върху вътрешните закони на страната, върху границите, митата и миграцията.

Мей също така заяви, че втори референдум е немислим, тъй като би подкопал доверието на британските граждани към техните политици. „Втори референдум няма да ни изведе по-напред от последния път”, заяви британският премиер.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!