Британска електрокомпания посъветва клиентите си да ядат каша и гушкат домашните любимци, за да пестят ток

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
271

Днес компанията поднесе извинение на клиентите си и обеща да смени съветите с по-смислени

Един от най-големите доставчици на енергия във Великобритания се извини, след като посъветва клиентите, че могат да гушкат домашни любимци и да ядат овесена каша, за да се стоплят.

От „Ovo Energy“ заявиха, че са „смутени“, след като линк към блог, „съдържащ съвети за пестене на енергия“ е изпратен до клиентите на тяхна марка.

В блога се предлагат идеи и като това да си оставите печката отворена, след като сте готвили; да отворите завесите, за да влиза слънце в стаите; да се облечете добре; да чистите или да предизвиквате децата на състезание с обръчи и да направите няколко скока.

Компанията заяви, че е премахнала блога, за да може да го „актуализира“ с „по-смислена информация за клиентите“, пише Би Би Си. Съветите идват на фона на притеснения относно разходите за живот на фона на нарастващите сметки за енергия.

Дарън Джоунс, председател на комисията по бизнес на общините, определи съветите на доставчика, който има 4,5 милиона клиенти, като „безчувствени“.

„Да ти кажат да си облечеш пуловер, вместо да включиш отоплението, ако не можеш да си го позволиш, в момент на толкова много трудности за много семейства, е просто обидно“, заяви депутатът от Лейбъристката партия, цитиран от Файненшъл Таймс.

Цените на газта и електроенергията на едро рязко се покачват, предизвикани от голямата енергийна криза, обхванала Обединеното кралство и други европейски държави. Сред факторите, които допринасят за повишаването на енергийните разходи, са повишеното търсене на нефт и газ в Азия, бързото възстановяване на някои икономики след блокирането заради COVID-19, изчерпаните подземни запаси от газ за съхранение в целия регион поради по-дългата и по-студена от обичайното пролет на 2020-2021 г. и лятото, характеризиращо се с малко вятър, който да генерира алтернативна енергия.

Според браншовата организация Energy UK сметките за енергия се очаква да нараснат с до 50% през април. Това е месецът, в който пазарният регулатор „Ofgem“ трябва да актуализира следващия таван на цените за битови потребители във Великобритания.
tribune.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!