Британец се бори час с пиян сънародник да не отвори вратата по време на полет

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
355

Самолетът е кацнал аварийно на летище София

Снимка: архив, БГНЕС

Българската полиция е арестувала пиян британец през нощта в неделя срещу понеделник на летище София след аварийно кацане на полет от турския курорт Бодрум за Глазгоу, съобщи електронното издание на в. “Дейли мейл”.

В последната от серия публикации във връзка с инцидента “Дейли мейл” съобщава подробности с акцент върху разказа на 52-годишния Антъни Спенс, който на практика е успял да спре пияния мъж да отвори вратата на самолета на нискобюджетната компания Jet2 по време на полета, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Инцидентът е станал 10 минути след излитането на самолета и на Антъни се е наложило да се бори около един час с пияния мъж до аварийното кацане, като помощ са му оказали само две от стюардесите. Изданието е качило видео от ареста на мъжа, за когото се смята, че е шотландец от Глазгоу. Вижда се как той оказва съпротива на българските полицаи, които го измъкват от самолета под гневните викове на пътниците.

Малко след ареста самолетът е продължил полета си за Глазгоу. От Jet2 по-късно написаха: “Бихме искали да се извиним на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство. Като семейна авиокомпания ние проявяваме нулева толерантност към недопустимо поведение на пътниците. Здравето, комфортът и благосъстоянието на всички винаги ще бъдат наш приоритет номер едно”.

Антъни Спенс и дъщеря му, пътувала заедно с него, обаче заявиха, че пияният им съгражданин не е трябвало изобщо да бъде допуснат на борда.

По публикацията работи: Елка Василева

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!