Британец отмъщава на нелоялен търговец с 29 000 текстови съобщения

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
534

Лондон. Британецът Ед Джоузеф решава да отмъсти на

безскрупулен интернет търговец, като му изпрати колкото е възможно повече текстови съобщения, пише The Daily Mail. Гневът му бил предизвикан, след като поръчна от него конзола за игра изобщо не пристигнала. Джоузеф, който по професия е графичен дизайнер, започва да копира и изпраща под формата на SMS-и “Макбет”. Той успява да изпрати произведението на Уилям Шекспир със 600 съобщения и продължава с други творби на класика. “Всичко е добре, когато свършва добре” се е събрала в 861 SMS-а, а “Хамлет” в 1143 съобщения. За да ги изпрати като текстови съобщения, Джоузеф е копира целите произведенията с едно кликване на мобилно приложение на смартфона си. След това ги поставя като цял текст в прозореца за съобщения, а телефонът сам е разделя текста на по-малки части. За отмъщението си дизайнерът не е похарчил пари, тъй като има договор, включващ неограничено използване на SMS-и.
Джоузеф започва SMS-кампанията си, след като закупена от него в интернет конзола PS3 не била доставена, а искането за връщане на парите останало без отговор. Той посочва, че се свързал с полицията, но те му дали малко надежда, че измамникът може да бъде заловен.
До момента графичният дизайнер е изпратил 22 пиеси. Когато изпрати и последното произведение, общият брой на текстовите съобщения ще достигне 29 305, а дотогава телефонът на измамника ще получава SMS на всеки няколко секунди. Засипан от текстови съобщения, нелоялният търговец се обадил, отправяйки обиди и заплахи. “Аз се опитах да го попитам дали му харесват пиесите, но той беше много объркан”, казва Джоузеф и добавя, че ако не постигне друго, то поне ще сподели едно културно изживяване с човек, който едва ли е имал много такива.

focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!