„BoxingNews24“: Пулев не впечатли срещу Джонсън, трябваше да бъде дисквалифициран

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
250

Авторитетното и специализирано издание за бокс „BoxingNews24“ не остана никак впечатлено от победата на Кубрат Пулев по точки след 12 рунда срещу Кевин Джонсън на галавечерта в „Арена Армеец“ в петък вечер.
Както е известно, Кобрата си заслужи статута на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), която ще бъде решена на мегасблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко на „Уембли“ в събота около полунощ българско време. В репортажа и анализа си за мача на Пулев от „BoxingNews24“ дори се чудят защо българският боец не е бил дисквалифициран за многобройните си нарушения срещу Джонсън.
„Съдията Тери О’Конър направи предупреждение към Пулев за ударите в тила на Джонсън в осмия рунд, но като цяло изобщо не се погрижи да ги спре. Като цяло прекалено често Пулев използваше този непозволен прийом по време на клинчовете, но О’Конър не спря играта в нито един момент, за да отнеме точки на българина. Не е ясно какво спря О’Конър да дисквалифицира Пулев за въпросните фаулове“.
„Не говорим само, че трябваше да му бъдат отнети точки. Трябваше да има дисквалификация за големия брой фаулове, а самият Джонсън можеше да избегне повечето удари в тила, ако бе стоял повече време в средата на ринга и се бе движил повече. Но той изглеждаше сякаш нямаше достатъчна физическа издръжливост, за да се бори здраво“, пише в анализа на „BoxingNews24“.
topsport.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!