БОРКОР тръгва срещу престъпността

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1366

Правителството реши вчера да даде милиони за създаването на нова структура - център за борба с корупцията и организираната престъпност в България.

В центъра БОРКОР ще работят 155 души от различни ведомства, като само за първата година издръжката му ще е 8 млн. лв., пише в. “Сега”. 40 души ще е щатната бройка.
Финансовият министър Симеон Дянков й отпусна общо 16,5 млн. лв. до 2013 г., добавя в. “Труд”.

Вътрешният министър Цветан Цветанов ще се разпорежда с новата структура.

Решението за създаване на БОРКОР бе взето през юли. Тогава структурата, числеността и разходите по функционирането й не станаха ясни, но с решението кабинетът изпълни точка 1 от списъка с неотложни мерки в областта на съдебната реформа и борбата с корупцията, които се наблюдават от Брюксел, припомня “Сега”.

В новата организация 15 души ще работят в дирекцията за иницииране на проекти и анализ на конкретни случаи. Пак с проекти, но този път с планирането и управлението им, ще се занимават 31 души. Анализът и развойната дейност на конкретни мерки е поверена на 48 души, други 15 ще отговарят за документирането и прилагането на мерките, а 18 ще работят за дирекцията “информация и координация”. Една от задачите им е да поддържат електронен пощенски дневник.

За заплати на щатния персонал ще отиват 579 215 лв. или около 1206 лв. на човек.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!