Борисов готов с новия здравен министър

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
693

Премиерът Бойко Борисов е готов с новото предложение за министър на здравеопазването. Това стана ясно от изказването му в ефира на Нова Телевизия.

Той обаче не пожела да посочи името на новия ръководител на здравното ведомство, като посочи, че то ще бъде съобщено по начина, по който трябва.
Борисов заяви, че не съжалява, че е приел оставката на Анна-Мария Борисова. Според него това е било най-правилното решение, тъй като тя е загубила необходимата й подкрепа, за да осъществи плануваните реформи в здравния сектор.
Припомняме, още вчера той обясни, че постъпката на вече бившия здравен министър е достоен акт, който обаче е логичен.
20 години в българското здравеопазване няма реформа, изтъкна Борисов и допълни, че  всички правителства сменят по няколко министри. Той отбеляза, че много от предишните управляващи са се провалили с реформата в здравния сектор.
Проф. Борисова положи максимални усилия в една система, която е тотално скапана през годините и която е направила българите да са най-болни, една система, която досега с доплащане под масата съществува, коментира още премиерът.
Въпреки това той отново отправи критики към ексздравния министър относно обявеното от нея 20% болнично доплащане.
Не сме питали хората, не сме питали бранша, посочи Борисов. Той изтъкна, че дори и решението за доплащане да е правилно, то е трябвало първо да бъде обсъдено в парламента и едва след това да бъде представено на хората. Не може всички ние да го научим от сайта на министерството, категоричен бе Борисов.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!