Борис Джонсън внася законопроекта за Brexit на 20 декември

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
272

Ратифицирането на развода с Брюксел не се очаква да бъде проблем

Britain's Prime Boris Johnson leaves 10 Downing Street to attend the weekly Prime Ministers' Questions session, in parliament in London, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)

Снимка: БТА
Законопроектът за прилагане на Brexit се предвижда да бъде внесен в новата Камара на общините на британския парламент в петък, 20 декември. Това съобщи в понеделник официален представител на британския премиер Борис Джонсън.

“Планираме да започнем процеса на одобрение на законопроекта за напускане на ЕС преди Коледа и се планира да го внесем в парламента в петък”, се казва в кабинета на премиера, цитиран от Ройтерс.

Борис Джонсън вече има силата да наложи визията си за излизане от Европейския съюз и прекрояване на британската икономика, след историческата победа за неговата Консервативна партия.

Борис Джонсън изгради предизборната си кампания около обещанието „Brexit на всяка цена“ и със значителното си мнозинство в Камарата на общините, осигуряването на мандат за ратифициране на развода с Брюксел не се очаква да бъде проблем.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!