Борис Джонсън се възстановява, но най-лошото във Великобритания не е отминало

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1718

Здравето на премиера се подобрява на фона на съобщения, че все още е рано за облекчаване на мерките за социална дистанция

Снимка: Photographer: Eddie Mulholland/The Daily Telegraph/Bloomberg

Британският премиер Борис Джонсън има напредък във възстановяването си от COVID-19, съобщиха от кабинета му в събота. Новината бе съобщена на фона на изказването на здравния министър на страната, че пикът на заразата още не е достигнат.

Смъртните случаи в британските болници вследствие на вируса достигнаха 9000, като нови 980 загинали са регистрирани в петък. Броят задминава най-смъртоносния ден досега в Италия, която е страната с най-много жертви до този момент, съобщава Ройтерс.
„Премиерът продължава да отбелязва добър напредък“, заяви говорител на „Даунинг стрийт“ 10.

В петък бе съобщено, че британският премиер вече става на крака. Преди това заради усложняване на симптомите му той трябваше да бъде приет в интензивно отделение и поставен на командно дишане.

„Хората трябва да си останат вкъщи освен ако нямат много добра причина“ за да излязат, заяви британският здравен министър Мат Ханкок.

Властите в Лондон са все повече под натиск, за да дадат подробности около това колко дълго още ще продължават строгите мерки за социална дистанция, тъй като блокадата означава икономически загуби за редица бизнеси.

Властите са на мнение, че първо трябва да бъде достигнат пикът на кризата в страната, за да може да се премине към облекчаване на ограниченията. Според Ханкок въпреки че броят на приети в болница пациенти с коронавирус започва да се стабилизира, все още няма достатъчно доказателства, че най-лошото е преминало.

По статията работи: Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!