Борис Джонсън поиска от ЕС да ускори преговорите по Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
277

По-рано днес главният преговарящ на ЕС Мишел Барние заяви, че преговорите са в “тревожна безизходица”
Снимка: Архив Ройтерс
Британският външен министър Борис Джонсън поиска от Европейския съюз (ЕС) да ускори темпото в преговорите по Brexit след петия кръг преговори, който завърши без съществен напредък, предаде AFP.
“Смятаме, че сме направили много полезни предложения, за да може големият кораб да пори вълните и няма причина това да не стане. Очакваме от нашите приятели и партньори да побързат. Време е да се ускори темпото и да се напредне”, каза Джонсън, който заяви, че е много оптимистично настроен за постигането на споразумение.
По-рано днес главният преговарящ на ЕС Мишел Барние заяви, че преговорите са в “тревожна безизходица” по въпроса за изплащането на финансовите задължения на Великобритания към ЕС.
Барние отсега обяви, че “няма да е в състояние” да препоръча на лидерите на 27-те останали страни членки на ЕС да преминат към следващата фаза на преговорите на срещата на върха на 19 и 20 октомври.
По неговите думи засега липсва доверие и то може да бъде постигнато, ако бъдат изпълнени британските ангажименти към ЕС. Той поясни, че засега няма яснота как Великобритания ще изпълни задълженията си към бюджета на ЕС. По неговите думи се запазват неяснотите и по останалите въпроси – за гражданските права и за Ирландия.
(БТА)
По статията работи: Веселина Василева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!