Болниците в Лондон не могат да смогнат да приемат пациенти с COVID-19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
5281

По последни данни във Великобритания има 3983 случая, като за последните 24 часа те са със 714 повечe

 

Болниците в южен Лондон се борят да се справят с „експлозията” на броя на пациентите, приети в тежко състояние от Covid-19. Приемът на пациенти е толкова голям, че операционните зали са превърнати в импровизирани отделения за интензивно лечение, пише британското издание Guardian.

Лекарите в болници в цялата столица се опитват да се справят с нарастващия брой пациенти, много, от които са на вентилационни апарати, за да се опитат да ги запазят живи. Медиците предупреждават, че броят им се удвоява, а до няколко дни в Лондон ще лекуват хиляди хора със заболяването.

В четвъртък вечерта болницата на „Northwick Park” в северозападен Лондон бе принудена да обяви критична ситуация, след като изчерпаха леглата за тежко болни. От лечебното заведение са поискали от близките болници да поемат част от пациентите, тъй като той не могат да се справят с пациентите от коронавирус, които приемат.

Непубликуваните данни на Националния здравен център, получени от британското издание показват, че броят на хората, потвърдени или подозирани, че Covid-19 се лекува в отделение се е увеличил няколкократно.

„Много голям брой пациенти, получаващи лечение в критично състояние, се нуждаят от грижа, при която се прави упойка и тръбата им е поставена в гърлото, а респираторния апарат поема работата на дробовете им, докато са в безсъзнание“, казва един от лекарите.

По последни данни във Великобритания има 3983 случая, като за последните 24 часа те са със 714 повече, а загиналите за последното денонощие са 33. Досега в Англия според официалните доклади са 177, а от активните случай 20 са в тежко състояние. Данните за хора в тежко състояние, само от Южен Лондон според „Гардиън” обаче са 93-ма.

Правителството вече обяви, че ще бъдат разкрити 30 000 легла в различни болници в страната, за да поеме новите случаи на заболяването.

Превод и редакция: TrafficNews

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!