Бойко: 3 партии и Красьо Черния зад ВСС

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
803

Премиерът пита Европол и ФБР за акциите

Този Висш съдебен съвет е съставен от три партии – ДПС, БСП и НДСВ и може би Красьо Черния да добавим в пазарлъците. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов, който коментира вчерашното освобождаване от Софийския апелативен съд на задържаните в акциите „Всичко коз“ и „Килърите“.

Четох, че има нагласа да се бойкотират дела, дали това е така или не, оставям на съвестта на съдиите, каза още Борисов. Той подчерта, че в много от изказванията на адвокати и в коментарите е имало политически атаки към МВР и в частност към него.

Според Борисов има и нещо позитивно при гледането на мярката за неотклонение на „Килърите“ – все пак човек с „Калашников“ е оставен в ареста. Това е прогрес, изтъкна премиерът и добави, че се притеснявал да не би да преценят, че с този „Калашник“ може да се шият дрехи, да речем.

Борисов се обърна към полицаите и прокурорите да не униват. Предстои тежка битка на този фронт и аз се надявам, че тя ще е успешна, обявили сме война на престъпността и ще я водим докрай, категоричен бе той.

И припомни, че на предишната съдебна инстанция арестантите са били оставени зад решетките, което показва, че доказателства за престъпната им дейност значи все пак има. Убеден съм, че ще представим нови данни още днес или утре, отсече Борисов и допълни, че тази мярка ще се обжалва.  Той подчерта, че ще поиска експертно и обективно мнение от Европол и ФБР дали доказателствата, по тяхно мнение, са достатъчни и дали те биха действали по същия начин.

Премиерът отрече американският посланик да е ходил при него, за да кадрува в митниците, както написа днес столичен вестник. Нито един посланик не е идвал при мен, за да ми предлага назначения, категоричен бе Борисов.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!