Bloomberg: Великобритания не трябва да получава конкурентни предимства при напускането на ЕС, заяви премиерът на Дания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
107

 

 

Копенхаген. Министър-председателят на Дания Льоке Расмусен призова лидерите на страните в ЕС да гарантират, че Великобритания няма да получи „конкурентни предимства“, пише Bloomberg.

Той смята, че крайната цел на „развода“ трябва да бъде запазването на възможно най-близки отношения с Великобритания.

Заедно с това, той се безпокои от условията за излизане на Великобритания от ЕС. „Ние всички искаме мирен развод, но ако само една страна иска раздяла, тогава втората страна трябва да защитава собствените си интереси“, смята той.

Расмусен се безпокои от растящия разрив между исканията на Великобритания и отстъпките, на които е готов ЕС. „Ние трябва да бъдем много внимателни, за да не получи напускащата ни страна конкурентни предимства“, заяви той.

Европейските лидери ще засегнат темата за Брекзит по време на срещата си в Братислава на 16 септември. Това е първата подобна среща на която Великобритания няма да бъде представена от 1973 г. насам, когато се присъедини към блока.

 

Превод и редакция: Венцислав Съботинов

focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!