Бивш полицай освободен от обвинения за убийства по време на конфликтите в Северна Ирландия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
42

Бивш полицай в Северна Ирландия няма да бъде съден за участие в десет убийства по време на конфликтите, реши Прокуратурата. Убийствата са свързани с групата “Glenanne” на Доброволните сили на Улстър. Въпреки наличието на доказателства, прокуратурата смята, че те не са достатъчни за осъждане.

Жертвите на групата включват трима братя от семейство Reavey, като общият брой жертви е десет. Семействата и групите за защита на правата на жертвите изразяват разочарование от решението, подчертавайки липсата на адекватно разследване в миналото.

Групата “Glenanne”, част от лоялистките пара-военни сили, е отговорна за до 120 убийства в близо 90 атаки по време на конфликтите. Сред тези атаки са бомбените нападения в Дъблин и Монахан през 1974 г., които взимат 33 живота, и масакърът на Miami Showband през 1975 г.

Прокуратурата предлага срещи със семействата на жертвите, за да обсъдят решението и да отговорят на техните въпроси, подчертавайки, че решението е взето след задълбочена оценка на наличните доказателства.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!