Бил Клинтън номинира официално Обама за президент

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
353

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън издигна официално Барак Обама като кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ.

Това стана по време на втория ден от Конгреса на партията, който се провежда в Шарлот, Северна Каролина, съобщава Би Би Си.
В 50-минутната си реч Клинтън защити политиката на Обама, атакува републиканците, че ще блокират напредъка по икономическото възстановяване и заяви, че политиката в областта на икономиката, която е водил Обама, е предотвратила по-нататъшен срив и икономиката е започнала да се възстановява. Той обаче призна, че много американци все още не са почувствали това възстановяване.
Бил Клинтън сравни опита на Обама с неговия собствен първи мандат като президент по това, че “нашите политики работеха и икономиката отбелязваше растеж, но повечето хора не го усещаха”.
“Няма президент – нито аз, нито някой от моите предшественици, който да е успял да поправи всички щети [от 2008 г.] само за четири години”, каза той и допълни: “Но условията се подобряват и ако подновите договора на президента, ще го почувствате”.
Клинтън заяви пред тълпата, че трябва да „решат в каква държава искат да живеят”.
“Ако искате страна на общи възможности и споделени отговорности – обществото, в което всички сме заедно – трябва да гласувате за Барак Обама и Джо Байдън”, изтъкна експрезидентът.
Обама, който остана далеч по време на речта на съпругата си Мишел във вторник, присъства на обръщението на Клинтън. След като Клинтън завърши речта си, президентът Обама излезе при него на сцената.
Речта в сряда вечер се смята за връхна точка на възобновяването на отношенията между двамата президенти и като опит да се увеличи подкрепата за Обама от страна на белите гласоподаватели от работещата класа.
Проучванията показват, че по принцип тези демократични избиратели са предпазливи към Обама, но Клинтън силно печели тяхната подкрепа.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!