Бихте ли се преместили на шотландски остров за заплата от 150 000 паунда?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
118

Една от най-отдалечените общопрактикуващи лекарски практики в Обединеното кралство, обслужваща островите Юист и Бенбекула в Хебридите, предлага заплата от 150,000 паунда, за да привлече нови доктори да живеят и работят там. В близкия остров Ръм се търси учител за петима ученици и две деца в детска градина, с пакет от 68,000 паунда, в опит да се преодолее кризата с набирането на персонал. Тези позиции са повече от просто работни места, те са за привличане на нови хора да живеят и работят в сърцето на островните общности в Шотландия.

NHS Western Isles предлага 40% „увеличена ставка“ над типичната заплата, за да привлече нов екип от селски GPS, като се обръща към лекари с „чувство за приключение и страст към селската медицина“, които ще обслужват група от шест острова във Външните Хебриди с общо население около 4,700 души. Успешните кандидати ще получат и помощ за преместване на островите, както и „златен поздрав“ до 10,000 паунда.

На остров Ръм във Вътрешните Хебриди, с население от само 40 души, училището има само пет ученици и две деца в детска градина. Общинският съвет предлага годишна заплата от 62,000 паунда за новия директор, с допълнителни надбавки за отдалечена работа, надхвърлящи 5,500 паунда.

Предизвикателствата за набиране на персонал варират в зависимост от местоположението на училището, като някои селски позиции привличат повече интерес. Местната власт предлага „щедър пакет за релокация и премахване“ за учители, които се преместват в района на Хайланд за постоянни позиции, включително принос към наем и пътуване. Също така се инвестира в обширна програма за лидерство за новоназначени директори на училища и учители на други нива, за да се насърчи задържането и развитието на персонала в училищата.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!