Безаналогови: Русия складира танкове от 30-те години, изпраща войници на фронта с винтовки на един век

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
249

Путин изпраща още пушечно месо в Украйна

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

„Безаналоговата“ руска армия, както Владимир Путин често нарича своите въоръжени сили, наистина няма аналог през 2022 година. Няма друга армия в света, която да изпраща войниците си на фронта с винтовки от времето на Николай Втори.

В сряда Путин обяви мобилизацията на още 300 000 руски войници за войната в Украйна, макар че по думите на Шойгу агресорът до момента е загубил само шест хиляди свои войници в пълномащабната непредизвикана война, която започна на 24 февруари. В Русия започнаха да наричат мобилизацията „могилизация“, защото хиляди войници ще бъдат изпратени на смърт на украинска земя.

 

Руснаците не искат да умрат за Путин и мнозина от тях се евакуираха само за няколко дни от РФ. А нивото на руските въоръжени сили е плачевно – войниците биват изпращани на фронта с ръждясали оръжия и винтовки Мосин, които започват да се произвеждат в края на 19 век. Освен това на склад в Русия още се държат танкове от 30-те години на миналия век.

Военният експерт Олег Жданов заяви, че става въпрос за танковете Т-26. Използван масово от Червената армия, този лек пехотен танк има четирицилиндров карбураторен двигател. Оръдието му е 37-мм. Възможно е Русия да извади от складовете тези танкове, защото на украинска земя търпи невиждани загуби в човешка сила и военна техника. До момента руските окупатори са загубили 2275 танка, а 56 700 войници са били демилитаризирани от украинската армия.

„Безаналоговата“ руска армия планираше да превземе Киев за три дни, но тридневната операция вече навлезе в ден 214. Окупаторите бяха разгромени в Киевска и Харковска области. Руските въоръжени сили изпитват огромни проблеми в логистиката, както и във военното командване. Според източници, близки до Кремъл, Владимир Путин е загубил доверие в генералите си и вече лично дава заповеди какво да се случи на фронта. Режимът на Путин изпитва все по-големи трудности да скрие от руските граждани какво се случва в Украйна.

fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!