Бербатов е №1 за януари

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
990

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе избран за играч №1 за месец януари от авторитетния английски сайт goal.com.

Тази чест се оказва за втори път на българина през настоящия сезон, след като той бе определен и за най-добър футболист за месец септември от екипа на медиата.
Бербо отиде на “Олд Трафорд” през 2008 година от тима на Тотнъм срещу колосалните 30 млн. паунда, но началото там за него далеч не бе толкова блестящо, колкото предполагаше тази сума.
Той не бележеше толкова често колкото им се искаше на феновете, беше обвиняван в апатичност и мързел, беше непрекъснато критикуван от медиите.
Един човек обаче безрезервно вярваше в класата и уменията на Бербатов и това беше мениджърът на “червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън и този сезон българнът не спира да му се отблагодарява.
От началото на кампанията той е отбелязал цели 19 попадения, като само през януари бившият национал на България заби пет попадения в шест мача.
С избирането му за №1 от същите журналисти, които допреди няколко месеца ожесточено го критикуваха, усилията на Бербатов са възнаградени.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!