Бащата на Райко Кръвта пропява за убийството на Жоро Илиев и стрелбата по Баретата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1226

Васил Василев - Бай Весо може да внесе яснота по убийството на Георги Илиев. След ареста му той намекнал, че

има нагласата да говори, ако му се осигури намаляване на присъдата, съобщава в новия си брой “ШОУ”, като се позовава на източници, близки до разследването.Като тартор на “Килърите 3” се очаква Бай Весо да получи най-тежко наказание и да отговаря за извършването на поне пет убийства. Доскоро синът му Райко Кръвта неофициално бе сочен като човека, поръчал убийството на последния от ВИС.
Пернишкият “Чикатило” Станислав Ангелов – Сиси обаче дал показания в полицията, които топели Васил Василев. Според тях именно Бай Васил участвал в организацията на покушението.

За връзка между убийството на Георги Илиев и Райко Кръвта се заговори едва няколко месеца след смъртта на боса на ВИС. Според версията на разследването всичко започва през 2004 г. Тогава Георги Илиев дава 900 000 евро на заем на благоевградския висаджия Васил Горчев – Кьоравия.

Няколко месеца след получаване на хилядарките Кьоравия забравя да ги върне на Илиев. Това било причината Васил Горчев да бъде “поръчан” и да бъде показно разстрелян на 20 януари 2005 година пред хотел “Ален мак” в Благоевград.

Райко Алексиев – Кръвта (преименувал се през 2003 г. на Васил Арарски след престоя си в Испания – б.а.) пък е един от най-доверените хора на Кьоравия в Перник и областта. Когато застанал пред гроба на Васил Горчев, Кръвта се заклел, че ще отмъсти за смъртта му.

Седем месеца по-късно, на 25 август 2005 г., неизвестен и до ден-днешен снайперист прострелва Георги Илиев в сърцето с един-единствен специално усилен куршум. Шефът на “ВАИ Холдинг” и бившата групировка ВИС-2 умира в собственото си заведение в Слънчев бряг – “Буда бар”, където гуляе след мача на отбора си “Локомотив” (Пловдив) – ОФК Београд.
По време на екзекуцията му Райко Кръвта заедно с компанията си е бил в Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас. Разследващите установили, че Кръвта се интересувал от местата, посещавани от Илиев, дори и от яхтата му.
Райко Кръвта, естествено, не надживява с много Георги Илиев.

Висаджийските “следователи” работят по-успешно от ченгетата и разкриват за нула време убиеца му. След което “го съдят по бързата процедура”. На 12 октомври 2005 г. Кръвта е покосен с изстрели от автомат “Калашников” на излизане от кафене “Емералд” в центъра на Перник.

 

blitz.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!