Банка тества ключодържател с пръстов отпечатък за разплащания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
24

Биометричните данни на потребителите са криптирани и няма опасност от злоупотреби, казва банката

Снимка: NatWest
Британската банка NatWest стартира тестове на разплащания с ключодържател, който използва биометрична технология за пръстови отпечатъци. В съобщение днес банката заяви, че 250 клиенти ще вземат участие в пилотния проект, който ще продължи три месеца.

Ключодържателят работи с чип и PIN терминали и ще даде възможност на потребителите да извършват безконтактни транзакции до £100 ($130), като използват информацията за пръстови отпечатъци за проверка на покупките.

Потребителите качват своите данни за пръстови отпечатъци в устройството, като регистрират акаунта си чрез смартфон. NatWest твърдят, че устройството не е по-голямо от ключодържател и разполага с малък четец на пръстови отпечатъци.

Изпитването на биометричните данни идва след пилотни тестове на биометрични кредитни и дебитни карти по-рано през годината, пише CNBC.

NatWest заяви, че биометричните данни са криптирани на устройството и никога няма да бъдат споделяни нито с търговеца, нито с банката.

Visa и Giesecke + Devrient Mobile Security са работили с NatWest, за да предоставят технологията и услугата на клиентите във Великобритания.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!