🚜 Банди крадат земеделски машини на Острова, пращат ги в 🇷🇺 Русия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
212

🛡️ Пласират се на „черния пазар“ заради западните санкции

📸 Снимка: архив, БГНЕС

🌍 Войната в Украйна поражда вълна от престъпност в селските райони на Великобритания, тъй като банди крадат селскостопански машини и ги изпращат в 🇷🇺 Русия, смятат от полицията. Това съобщи “Дейли телеграф”, цитиран от БНР.

🚔 Отделът за борба с престъпността в провинцията заяви, че 🇷🇺 Русия е била сериозно засегната от западните санкции след незаконното нахлуване в Украйна на Владимир Путин, а това води до създаване на процъфтяващ “черен пазар” за селскостопанско оборудване.

📍 Полицията има данни, че бандите действат най-вече в Източна Англия, но напоследък има сведения за потърпевши ферми в Северна Англия и Шотландия.

„Дейли телеграф“ цитира шефа на отдела Анди Хъдълстън, че без съмнение войната в Украйна и санкциите, наложени на 🇷🇺 Русия, оказват влияние върху престъпността в селските райони, а когато има страна, която не може да внася техника и оборудване, “черният пазар” ще процъфтява.

📈 Кражбите на техника в Англия и Уелс са се увеличили с повече от 300% през първото тримесечие на годината. Подобна тенденция се наблюдава и в Европа. Селскостопански и строителни машини като багери 🚜 и скъпи преносими GPS устройства 🌐 за картографиране на полета и повишаване на ефективността на засаждането на култури са ценени от бандите, които изпращат плячката си в Източна Европа, откъдето контрабандно е прехвърляна в 🇷🇺 Русия, пише вестникът.

👮‍♂️ От полицията признават, че престъпността в селските райони не е от вчера и голяма част от откраднатото оборудване винаги е било пращано в чужбина, но сегашните мащаби несъмнено говорят за изключително голямо активизиране на организираната престъпност.

⚠️ От Националния фермерски съюз предупредиха фермерите да бъдат особено бдителни, защото често по време на сезона на прибиране на реколтата голяма част от техниката остава по полетата и може да стане лесна плячка за крадците. 💡

🔒💰🚜 Престъпността в селските райони на Великобритания е сериозен проблем, който се задълбочава поради войната в Украйна и западните санкции срещу 🇷🇺 Русия. Селскостопанската техника става ценна плячка за бандите, които я крадат и я изпращат зад граница. Въпреки усилията на полицията, организираната престъпност продължава да се разраства, засягайки фермерите и селските общности в цялата страна. Фермерите се призовават да бъдат нащрек и да вземат необходимите мерки за защита на своята техника и имущество.

Източник: 📰 dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!