Българка, блокирана с петте си деца в Турция: Никой не вдига телефона в консулството

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
199

Снимка Скрийншот

Българка с пет деца е блокирана в Турция. Благовеста Озчинар разказа по Нова телевизия, че не може да се върне у нас, защото едно от децата ѝ е родено в Турция и има български акт за раждане, но няма паспорт. Трябва да се извадят и останалите български документи.

Едно от дечицата ми е родено в Турция по време на пандемията от коронавирус и нямахме възможност да му извадим документи и да се приберем в България. Звънях много пъти, но никой не вдигна в консулството. Успях за звънна само вчера, защото нямах зарядно за телефона, обясни жената.

Тя разказа и как са преживели двата силни труса.

Сградите тук са високи и трусовете се усещат доста сериозно. При първото земетресение се събудихме и децата започнаха да пищят. Панически излязохме навън, чухме, че всички крещят. Стояхме навън докъм 8 сутринта. Наложи се да се приберем, защото децата бяха без якета, без нищо, навън валеше страшен сняг. Прибрахме се, пуснахме телевизора и видяхме, че последствията са много сериозни навсякъде, обаче решихме, че при нас всичко е отминало. Точно успокоих децата, върнахме се към рутинното ежедневие, но към един часа се случи втория трус и пак излязохме навън, разказа българката.

В момента тя и децата ѝ са настанени в местно училище. По думите ѝ малките спят по чиновете в класните стаи. Благовеста каза още, че има пари, но няма отворени магазини, за да купи храна за децата си.

Съпругът ѝ не е при тях, тъй като е международен шофьор и в момента е в Германия.

“Дори да тръгне веднага на него само пътят му е една седмица. Имаме къде да се приберем в България, баба ми е в Кремиковци само да излезем оттук”, каза Благовеста.
offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!