Българи на протест в Лондон за оставката на Орешарски

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
514

Живеещи в Лондон българи излизат на протест на 16 юни с искане за оставката на правителството на Пламен ОрешарскиПротестна декларация относно политиката на правителството на Орешарски, защитаването на олигархични интереси и допускането на компрометирани, корумпирани и подставени лица в управлението на България.


Декларацията е до президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Михаил Миков и посланика на България във Великобритания Константин Димитров.

В нея се казва:

“Управлението на кабинета на г-н Пламен Орешарски задълбочава институционалната криза в България и води до международна изолация на страната ни. Предоставената възможност на този парламент не покри нашите очквания като избиратели и влияе негативно на репутацията на българите зад граница. Избирането на политически лица, които имат пряка принадлежност към структури на мафията, призовават към отмяна на решения, взети с пълното одобрение на народа и прикриват лични и бизнес интереси е в пълен разрес с вижданията на българите за бъдещето на България.

Настойчиво настояваме:

Правителството на г-н Пламен Орешарски да подаде оставка.

– Депозиране на оставката на кабинета “Орешарски” утре в 8:30 ч. (българско време) в пленарна зала. Незабавно свикване на консултации на президента г-н Росен Плевнелив с представители на протестните ораганизации, обществени и медийни институции.

Да бъдат насрочени избори за Велико народно събрание

– Настояваме за свикване на предсрочни избори за Велико народно събрание, осъзнавайки, че това е единственият шанс за промяна на настоящия принцип на работа на Народното събрание. Настояваме за пълна прозрачност при подготовката и провеждането на тези избори, както и включване на международни наблюдатели и експерти.

3. Да бъде променена конституцията на република България

– Да бъде разгледан въпросът за промяна на формата на управление на Република България в президентска република. Да се изготви и приеме нов Правилник за организацията и дейността на Народното събрание

– Да бъде въведен мажоритарен вот, при който всеки регион избира по един депутат, който да го представлява в парламента.

Вярваме, че едно широко обществено обсъждане ще даде възможност на  политическите представители на българския народ да преосмислят способите,същността и последствията за европейското бъдеще на България.

Ние, долуподписаните, сме убедени, че отказът на горепосочените ни искания е политически пагубен за живота и репутацията на българската демокрация днес и в бъдеще.”

Декларацията е подписана от Барулов и другия организатор, инж. Емил Русанов – издател на вестник “Будилникъ”, Великобритания.

 

Фейсбук страницата на протеста вижте ТУК.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!