Българи блокирани цяла нощ на летище в Париж

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1604

Редица полети са отложени поради лошото време във ФранцияГрупа българи са останали цяла нощ на парижкото летище Бове, след като са били свалени от полет от Париж за София. Това съобщи за „Фокус” Мина Гергова, представител на туристическа фирма.


Пътуващите са подали сигнал в българското посолство. „Обадих се в Министерство на външните работи, те казаха, че не им е работното време и не могат нищо да направят”, каза Гергова.

Групата е трябвало да излети в 17.40 ч. вчера и да кацне в София в 23.55 ч. По думите на Гергова ги качили в самолета, а след час ги свалили, без никаква информация.

Групата е информирала туристическата фирма сутринта и хората са казали, че звънят на всички инстанции, но никой не им обръща внимание.

По-късно от външното министерство съобщиха, че след неколкократни разговори с летищните власти е оказано необходимото съдействие на българските граждани от страна на авиокомпанията.

Северна Франция е обхваната от лошо време със снежни бури и виелици и поради това са били отложени част от полетите от летище Бове, Париж, сред които и този, с който е трябвало да пътуват блокираните на летището български граждани.

По информация на посолството ни в Париж полетите ще бъдат възобновени след 12.30 ч. местно време, като часът на излитане на полета за София ще бъде съобщен допълнително.

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!