“Байерн” поиска холандската федерация да плаща заплатата на Робен

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
820

Германският шампион "Байерн" поиска от Холандската футболна федерация

да плаща заплатата на контузения Ариен Робен, тъй като е бил третиран неправилно преди и по време на световното първенство.

“Искаме холандската федерация да плаща заплатата на Робен за периода, в който той е контузен”, заяви председателя на борда на клуба Карл-Хайнц Румениге.

Баварците са недоволни, че холандското крило се върна с контузия от световното първенство в Южна Африка. Там Холандия стигна до финала, където загуби от Испания с 0:1. Според медицинския щаб на “Байерн” Робен не е трябвало да играе, а да се възстановява. Лекарите на тима смятат, че травмата му се е усложнила заради изиграните няколко мача.

Очаква се Робен да се завърне в игра след два месеца, като  за този период заплатата на халфа е 613 700 евро. “Байерн” вече получи 58 500 евро от ФИФА за участието на Робен на световното първенство.

Медицинските прегледи показаха, че Робен е получил контузията в контролата на Холандия срещу Унгария преди световното първенство. “Той не трябваше да играе на световното първенство с тази контузия”, каза Карл-Хайнц Румениге.

Румениге призова ФИФА и УЕФА да застраховат националните футболисти срещу контузии и да компенсират клубовете при евентуални травми в мачове на националните отбори.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!