Audi ще залее пазарите с електромобили

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
134

Германската компания планира да пусне 20 нови модела на ток в идните 7 годиниAudi ще залее пазарите с електромобили
Германската компания планира да пусне 20 нови модела на ток в идните 7 години
Така изглежда e-tron. Снимка: Ройтерс
През следващите 7 години германската компания Audi ще пусне на пазара 20 нови електтромобила. Идеята е в края на този срок производителят от Инголщад да продава по 800 000 коли на ток годишно, като в тази бройка влизат и хибридите със зареждане от електропреносната мрежа.
Тези цифри са включени в обновената стратегия за развитие на компанията, която се казва Audi.Vorsprung.2025. Сред бъдещите новини на марката да електрическият всъдеход e-tron, който ще се появи първи на пазара. Това ще стане още през лятото на тази година, предава Automedia.bg.
След него – през 2019 г., ще излезе крос-купето e-tron Sportbacк, а година по-късно на бял свят ще се появи и суперколата e-tron GT, което е разработено от подразделението Audi Sport.
В електрификация на моделната гама, както и в разработката на автономни системи за управление и нови цифрови технологии, компанията ще инвестира близо 40 млрд евро. Планът на производителя е през 2025 г. всички нови технологии да носят операционна печалба от 1 млрд. евро на година.
Първият безпилотен модел на Audi ще дебютира през 2021 г., като той ще бъде изграден на базата на концептуалния модел Atcon (на втората снимка). Превозното средство се позиционира като градски „шатъл”, като първоначано ще бъде пробван на тестовия полигон на компанията, а после ще излезе в серия.
Едновременно с увеличаване на броя на електрическите модели, Audi ще развива и инфраструктурата. От компания обещават, че Audi e-tron ще стане първият сериен автомобил, който ще може да се зарежда от станции с мощност до 150 кВт. Така електрическият кросоувър ще бъде напълно готов за дълго пътуване за по-малко от 30 минути. Според новия стандарт WLTP, пробегът на модела е 400 км.
Освен това Audi съвместно с Porsche разработва платформа за електромобили от среден и пълноразмерен клас, а също така и от луксозния сегмент. Компанията също така работи и върху програмата за развитие на мрежата от зарядни станции Ionity, където си партнира с BMW, Daimler и Ford.
По статията работи: Automedia.bg
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!