Атентаторът от Бургас е камикадзе – доказано

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1135

Атентаторът от Бургас е камикадзе. Това заяви пред БНР следователят Георги Илиев от Националната следствена служба.

Той обясни, че българските власти вече са изпратили в Израел въпросите си към част от свидетелите на взрива, които не са могли да дадат веднага след атентата качествени показания.
Очевидците ще бъдат разпитани от израелските власти. След което показанията на оцелелите от автобуса туристи ще бъдат изпратени в България и приложени към материалите към делото, обясни още Илиев.
“Някои от свидетелите, на които тук беше оказана медицинска помощ, са обработени с лекарства, които не им даваха възможност към този момент да дадат правдоподобни показания и именно тия свидетели се наложи да бъдат разпитание допълнително. След като съпоставиха нещата, се оказа, че към някои свидетели би следвало да се поставят допълнителни въпроси.” – отбеляза той. Според него в случая е доказано, че става дума за камикадзе – човек, който е решил да се лиши от живота си, за да причини смърт на много хора. Илиев добави още, че международната практика показва, че такива атентати се разследват при тежки условия и в много случаи резултатите са ясни до две, три, даже до пет години.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!