Атентат окървави маратона в Бостън

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
562

Най-малко три жертви и десетки ранени при експлозии в сърцето на града Атентат окървави традиционния годишен маратон в столицата на американския щат Масачузетс Бостън. Малко преди 22,00 часа българско време щатските медии съобщиха за силни експлозии в центъра на града.


Полицията в Бостън съобщи, че жертвите са най-малко три, а поне 60 са ранените. Повечето пострадали са откарани в централната болница в Бостън, част от тях са в реанимация в критично състояние.

Експлозиите са били две – през няколко секунди, в сърцето на града. Полицията, която охранява маратона в Бостън, помага на ранените. Според информация от американските медии периметърът на разрушенията след взривовете е голям. Час по-късно в града избухна и трета експлозия – в президентската библиотека “Кенеди”.

След взривовете в града настъпи масова паника. Телевизиите показаха кървави следи по улицата и тротоара, както и разкъсани крайници. Гъст дим се изви над мястото на експлозиите.

По първоначална информация адските устройства са били поставени или в кофи за боклук, или на партерния етаж на сграда, близо до финалната лента на маратона. Бостънската полиция съобщи, че са открили още три съмнителни устройства, като някои от тях са били обезвредени.

Нюйоркската полиция прати свое оборудване и антитерористи, които да разследват случилото се в Бостън. Органите на реда в Ню Йорк и Вашингтон затегнаха мерките за сигурност след взривовете на север. Въздушното пространство над Бостън бе затворено.

Маратонът на Бостън се провежда на третия понеделник от април всяка година и събира хиляди привърженици на бягането. Организаторите на състезанието съобщиха, че в състезанието тази година са се записали 27 хиляди души от 96 страни. Маратонът е започнал в 10,00 часа местно време, а 5 часа по-късно – малко преди 15,00 часа са били взривени бомбите. Доста по-рано били определени и победителите, пресекли финала, но много от бегачите били близо до края на състезанието в момента на експлозиите.

Vsekiden.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!