Apple ще ползва дронове, за да подобри Maps

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
100

Целта на компанията е да изпревари Google Maps с по-точна информация, твърдят източници

Снимка: архив Ройтерс

Apple планира да използва дронове и нови навигационни функции, за да подобри своята услуга Maps и да надвие дългогодишния лидер в областта Google, твърдят запознати източници, цитирани от Bloomberg.
Базираната в Купертино, Калифорния, компания набира екип от експерти в сферата на роботиката и събирането на данни, който ще използва безпилотни самолети, за да прави снимки и да обновява информацията за картите по-бързо от ползваните в момента сензори и камери, монтирани в миниванове, твърди един от източниците.
Apple иска да използва дронове, за да проверява пътни знаци, да следи за промени в пътищата и да проверява места, които са в ремонт, допълва той. Събраните данни ще бъдат изпращани на екипите на Apple, които бързо ще обновяват приложението Maps, за да предоставят актуална информация на потребителите.
Apple разработва и нови функции на Maps, включително възможност за разглеждане на сгради отвътре и подобрения в навигацията за автомобили, твърди друг източник, запознат с усилията на технологичната компания. Говорителят на Apple е отказал да коментира въпроса.
По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!