АП: Трансферът на Мартин Петров е най-добрият във Висшата лига това лято

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
582

Привличането на българския национал Мартин Петров в "Болтън" беше обявено за най-добрата сделка

на английския футболен пазар през лятото. Това написа авторитетната агенция АП в превюто си за новия сезон на Острова.

Авторът на материала коментира, че българският нападател може да даде много на новия си отбор. “Той се оказа ненужен в “Манчестър сити”, след като от клуба му направиха нова селекцията с много попълнения. Но не се залъгвайте, 31-годишният нападател доказа своите качества в малкото време, в което му беше даден шанс за изява на “Ийстландс”. Ако той повтори добрата си игра и при мениджъра Оуен Койл, “Болтън” ще спечели много от привличането му”, пише АП.

На другото крило в състава ще е Чун-Йон Ли, който вече впечатли с представянето си след трансфера в началото на годината. “Мениджърът Койл ще се опита да замени стила на “Болтън” от изсипване на топката към продължително разиграване. Той показа това още през януари, когато взе под наем Джак Уилшър. Треньорът има страхотен поглед върху качествата на отделните играчи, които могат да се приспособят към неговата система”, допълва изданието.

Мартин Петров не попадна в плановете на Роберто Манчини в “Манчестър сити. След изтичането на договора му с “гражданите” той премина в отбора от “Рийбок стейдиъм” без трансферна сума.

Българският нападател бързо свикна с новата обстановка и се включи на високо ниво в подготовката на отбора. Петров отбеляза няколко гола и завиши очакванията на привържениците на “Болтън”.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!