Английската футболна лига е застрашена от изчезване, предупреждават функционери

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
135

Група от уважавани футболни личности написа отворено писмо до правителството на Великобритания, в което предупреждава, че пирамидата на английския футбол е пред разрушаване.

 

Сред попписалите писмото са бившите председатели на Футболната асоциация Грег Дайк и лорд Трийзман, съсобственикът на Съндърланд Чарли Метвен и бившият играч Роби Савидж. Почти всички клубове от Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 (Английската фуболната лига) търпят огромни загуби от затварянето на стадионите заради кризата с коронавируса, която започна през март.

Те се надяваха стадионите да бъдат отворени от 1 октомври, но преди дни властите във Великобритания отхвърлиха подобна идея, което ще лиши по-малките отбори от основна част от приходите им. “За да успеят да преживеят зимата и да продължат да се състезават, клубовете ще трябва трябва да бъдат компенсирани за пропуснатите печалби от продажба на билети”, обръщат се функционерите към Оливър Доудън, секретар по Културата и спорта.

“Не трябва да бъде отговорност единствено на Висшата лига да решава проблемите, които изникват от управлението на правителството. С тези решения много клубове няма да бъдат в състояние да посрещнат разходите си. Това може да доведе не само до изчезването на клубовете от едно историческо общество, но и до края на цялата футболна лига, която съществува от повече от 100 години”, пише още в писмото до британските власти.
sportal.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!