Ангела Меркел приветства напредъка в преговорите за Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
151

Германският канцлер обаче подчерта, че големият въпрос е в детайлите
Снимка: Архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел приветства постигнатия напредък в преговорите за споразумение за Brexit и заяви, че иска запазването на близки отношения с Великобритания, особено по въпросите на сигурността, и след като тя напусне ЕС, предаде Ройтерс.

„Надявам се, че има напредък, очевидно има напредък, но понякога проблемът е в подробностите – така че всичко ще бъде уредено, когато бъде уредено“, заяви тя на пресконференция след срещата си с холандския премиер Марк Рюте.
По-рано главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние заяви, че е възможно следващата седмица да бъде постигнато споразумение и подчерта, че Великобритания трябва да приеме евентуален контрол върху търговията между Северна Ирландия и останалата част от страната.

Меркел подчерта, че преговорите са в решаваща фаза и колкото по-скоро бъдат приключени, толкова по-добре.
Холандският премиер Рюте заяви на съвместната пресконференция, че е от голямо значение Brexit да се състои възможно най-организирано.

/БТА/

По статията работи: Екип на Investor.bg