Анди Мъри е спортна личност на годината на Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
74

Тенисистът печели наградата за рекорден трети път
Световният номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри спечели за рекорден трети път наградата за спортна личност на годината, връчвана от медията “ВВС”.
Той бе победител в анкетата също през 2013-а и 2015-а година, а този път я заслужи най-вече с титлите от “Уимбълдън”, олимпийските игри и финалния турнир на АТП за сезона.
“Годината беше много силна за британските спортисти и аз се радвам, че бях част от постигнатите успехи. Благодаря на моята съпруга и на моята дъщеря. Всъщност, с първата ще се разправям след малко, защото току що разбрах, че е гласувала за Ник Скелтън. Не е умно от нейна страна да го прави точно преди Коледа”, пошегува се Мъри.
Златният медалист в конния спорт Ник Скелтън остана на трето място в анкетата, а звездата в триатлона Алистер Браунли спечели второто място.
С победата си пък Мъри изравни по трофеи боксьора Хенри Куупър и състезателите от моторните спортове Деймън Хил и Найджъл Мансел.
btvnovinite.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!