Amazon направи първата си доставка с дрон (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
256

От компанията обещават доставки в рамките на 30 минути
Световният лидер в сферата на онлайн търговията е направила първата си доставка с безпилотен самолет. Поръчката е пристигнала успешно в Кеймбридж, Обединеното кралство, в рамките на 13 минути.
Доставката е била част от тестването на услугата Amazon Air и е направена на 7 декември, въпреки че беше обявена едва на 14 декември. Дроните, които използват електрическо захранване и GPS система, могат да доставят предмети с тегло до 2.7 кг.
От компанията обявиха, че целта им е всички поръчки да бъдат доставени в рамките на 30 минути. Процесът на доставки ще бъде разширен до десетки клиенти, живеещи в близост до склада на Amazon в Кеймбридж през следващите месеци.
Критиците на Amazon Air припомнят съобщения за критични ситуации тази година между дрони и самолети в района на Лондон. В отговор Amazon обяви на своя уебсайт, че безопасността е техен основен приоритет и безпилотните им самолети летят само по време на светлата част на деня, при добра видимост и слаби ветрове. Amazon има центрове за развитие на доставките си в САЩ, Великобритания, Австрия и Израел.
Впечатляващо в обявената доставка не е технологичния успех, а реализацията й, защото доскоро доставка в същия ден се считаше за нещо впечатляващо, а сега всичко е въпрос на няколко минути и ще доведат до промяна на навиците на пазаруване.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!