Airbus ще тества летящото такси тази година

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
138

CityAirbus ще се управлява изцяло от изкуствен интелект
Производителят на самолети Airbus е близо до първата демонстрация на автономното летящо такси. Това потвърди главният изпълнителен директор Том Ендерс по време на конференция в Мюнхен, предаде Reuters.

“Преди сто години градският транспорт слезе под земята. Сега имаме технологимната възможност да се качим над нея”, коментира Ендерс. Проектът CityAirbus се планира да бъде като летящ автобус и да побира голям брой пътници.
Концепцията на таксито бе представена още миналото лято, като радикално решение за справяне с огромните задръствания в големите градове.

CityAirbus ще се управлява изцяло от изкуствен интелект. Той е напълно автономно средство, но се предвижда да бъде оборудван с големи витла, които ще се задействат от електрически мотори.

Изпитанията на въздушните таксите ще бъдат в Сингапур на територията на университетски парк в предварително изградени стъклени тунели.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!