Адютант в Бъкингамския дворец е тестван с положителна проба за коронавирус

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
260

Кралицата е била преместена в замъка Уиндзор след потвърждаване на диагнозата

Кралица Елизабет II. Снимка: Bloomberg

Кралски адютант в Бъкингамския дворец е бил тестван с положителна проба на коронавирус, като в момента в официалната резиденция на кралица Елизабет II се взимат всички „необходими мерки за защита на всички служители и хора“, които са били контактни, съобщава Sun.
„Дворецът има 500 души персонал, така че, както всяко работно място, не е немислимо, че ще бъде засегнат в някакъв етап“, споделя източник.

93-годишната кралица е изпратена в замъка Уиндзор в четвъртък като предпазна мярка срещу разпространението на заразата, която вече отне хиляди животи по целия свят.

Диагнозата на адютанта е била потвърдена, докато кралицата все още се е намирала в двореца.

Източници твърдят, че тя се намира в добро физическо състояние и че целият персонал, който е бил в контакт с помощника, е поставен в самоизолация.

Броят на смъртните случаи от коронавирус в Обединеното кралство нарасна до 233 случая в събота, като общият брой на заразените вече надхвърля 5 000. Вече е известно, че коронавирусът е значително по-смъртоносен при пациенти, които са в напреднала възраст или имат съществуващи сериозни заболявания.

От Бъкингамския дворец отказаха да коментира новината за коронавируса.

„В съответствие с подходящите насоки и нашите собствени процеси, ние предприехме необходимите действия, за да защитим всички служители и хора, които са засегнати“, споделят от кралската резиденция, цитирани от Euro Weekly News.

По статията работи: Аспарух Илиев
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!