Британски град обяви кампания “Не убивай баба” за превенция на COVID-19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
155

Жителите също твърдят, че младите хора не приемат сериозно ограниченията – в някои кръчми са били натъпкани по цели нощи

Автор: Цветина Петкова
Полицията във Великобритания предупреди младежите от град Престън “да не убиват баба”, след като градът беше потънал в местна блокада.

Сега униформените удвоиха предупрежденията за младите хора в района, след като се появи половината от новите инфекции са на хора на възраст под 30 години.

“Младите хора неминуемо са сред смелите и дръзките. Те искат да бъдат навън и смело да се разхождат, но ние знаем, че може да имат вируса. По-вероятно е в момента да имат по-малко симптоми, но те го връщат обратно към тяхното семейство и увеличават разпространението в общността”.

Преди това младежите разпалиха яростта на обществото, след като нощен клуб стана първият, който отново се отвори във Великобритания по време на коронавирусната криза.

Бар Switch отвори вратите си, за да позволи на стотици младежи да купонясват за 200 паунда на човек.

Тревожните кадри показаха, че юношите стояха рамо до рамо на претъпкания дансинг. Но този ход предизвика ярост когато Престън за пръв път се появи в списъка за наблюдение на правителството, който разглежда процента на заразяване в най-засегнатите области.

Клубът беше отворен и снощи преди новите ограничения, които бяха наложени в полунощ.

Местните от Престън вече не могат да се срещат в домовете си, частни вили или други закрити помещения.

Но хората все още са в състояние да се срещнат с други хора в групи до 6 души или 2 домакинства на открити обществени места.

И кръчмите ще останат отворени – но само тези, които живеят заедно, могат да се насладят на питие.

Жителите също твърдят, че младите хора не приемат сериозно ограниченията – в някои кръчми са били натъпкани по цели нощи.

Един мъж, продаващ маски на сергия днес, каза: “Виждате по-възрастните хора да носят маски, но по-младите не го правят. Проблемът е в кръчмите и там не носят маски”.

55-годишна британка заяви, че 19-годишната ѝ дъщеря и другите нейни връстници са “игнорирали правилата” – но тя е забранила на тийнейджърката да отиде в нощен клуб.

Инфекциите с COVID-19 са се удвоили в града през седмицата до 31 юли от 22 до 49 – почти 35 случая на 100 000 население.

И тревожният брой е второто по големина увеличение след Блекбърн, който записа 119 нови случая.

Тревожно, за един ден бяха регистрирани изумителни 18 случая.
kanal3.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!