Някои страни в ЕС вече искат търговски преговори между Лондон и Брюксел

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
85

Това е мнението на британския министър за Brexit Дейвид Дейвис
Въпреки че 27-те страни членки на Европейския съюз, оглавени от Германия, по-рано през ноември настояха Брюксел да е по-твърд в преговорите с Великобритания за Brexit, някои от тях вече настояват преговорите да преминат към следващия етап – търговският. Въпреки че Германия и Франция имат ключово значение за постигане на този напредък, обаче решението трябва да бъде взето от целия Блок. Това коментира британският министър за Brexit Дейвид Дейвис, пише агенция Reuters.
От ЕС все още са на мнение, че е нужен достатъчен напредък по условията за излизането на Великобритания от Европейския съюз преди Брюксел и Лондон да започнат преговори за търговските, икономическите и политическите си отношения след Brexit. „Разбира се, те казват, че са нужни повече пари преди напредък, но другото нещо, което също е ясно, е че много от тях (страните членки – б.пр.) искат да продължат. Това е много важно за тях”, каза Дейвис. „Държави като Дания, Холандия, Италия, Испания, Полша могат да видят големите, големите ползи в бъдещото споразумение, което обсъждаме”, добави той.
„Германия и Франция са най-влиятелните играчи в Европа. Разбира се, че са. Това, което смятат те, има голямо влияние, понякога решаващо. Но това (напредъка на преговорите – б.пр.) е изцяло европейско решение”, убеден е Девис.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!