The Independent: Повечето британци са на мнение, че престъпленията от омраза са се увеличили след вота за Брекзита, показва проучване

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
218

Снимка: АФП

Лондон. Ново проучване показва, че по-голямата част от гражданите на Обединеното кралство са на мнение, че престъпленията от омраза са се увеличили след юнския вот за излизане от структурите на Общността, съобщава вестник The Independent.
Социолозите от ICM са установили, че 58 % от британците са уверени, че броят на подобни престъпления е нараснал след референдума за членството в Европейския съюз. Внушителните 76 % от респондентите са споделили, че престъпленията от омраза в настоящия момент са проблем във Великобритания.
Проучването е установило, че няма сериозно разделение по този въпрос между привърженици и противници на Брекзит. Все пак тези, които са гласували за напускането на клуба на Брюксел, са по-малко склонни да вярват, че престъпленията от омраза в страната са се увеличили от юни насам.
Изследването обаче показва, че една малка част от хората в обществото очевидно отказват да признаят престъпления от омраза като такива.

Превод и редакция: Тереза Герова
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!